Tee se itse sokerointi (karvanpoisto)

Kategoriat:Muu kosmetiikka
Tagit:
Pirita Saippua

Kesän tullessa on taas aika kaivaa esille kuorinta- ja karvanpoistovälineet. Itse olen käyttänyt höylää, epilaattoria ja erilaisia vahoja. Suosikiksi on noussut sokerointi, jonka olen tehnyt itse tai käynyt ammattilaisen sokeroitavana.

Ammattilaisen palveluita on ihana käyttää, ja ainakin ensikertalaisena kävisin ensin kosmetologilla kokeilemassa miltä se vahaus oikein tuntuu. Mutta jos vahaat karvoja paljon ja usein, sinua saattaa kiinnostaa myös kokeilla miten sokerointi onnistuu itse tehden kotona.

Markkinoilla on myytävänä myös kuluttajille tarkoitettuja sokerivahoja, mutta tänään teemme vahan itse ja kokeilemme miten sen kanssa saa parhaan karvattoman tuloksen.

Ohjeen olen bongannut täältä, mutta koska pidän enemmän grammoista, niin olen muuttanut ohjeen sekä prosentteihin, että grammoihin. Tarpeen tullessa voit siis pienentää tai suurentaa ohjetta sen mukaan miten paljon vahaa tarvitset.

Suhde Grammat
Sokeri 1 150 g
Vesi 0,25 38 g
Sitruunamehu 0,25 36 g

Yhdistä aineet ja keitä hiljaa noin 5-7 minuuttia. Keittoaika vaihtelee määrän, kattilan ja hellan mukaan. Oikean ajan saat selville vain kokeilemalla. Seos on valmista kun väri on kultaisen hunajainen. Anna seoksen jäähtyä.

Levitä vahaa lastan avulla iholle vastakarvaan, lisää päälle kangasliuska (vaikka vanhasta lakanasta leikattu), painele muutaman kerran ja vedä liuska pois myötäkarvaan. Jos mahdollista, pingota iho, näin säästyt mustelmilta ja ylimääräiseltä kivulta. Käytetyt kangasliuskat voi liottaa vedessä ja pestä pesukoneessa, jolloin niitä voi käyttää uudelleen.

Itse sokeroin säännöllisesti sääret ja kainalot. Varsinkin sääristä on helppo aloittaa. Ennen kainaloiden tai bikinirajan sokerointia suosittelen kokeilemaan sokeria muutaman kerran sääriin, jolloin saat tuntuman miltä vahaus tuntuu. Ja jos pelottaa, niin kannattaa mennä suosiolla ammattilaisen käsittelyyn, näin teen itsekin esim. bikinirajan kohdalla. 🙂

Kiehunut 5 minuuttia, seos on liian vaaleaa, vielä mikroon 1-2 minuutiksi.

Jäähtynyt seos, eikun sokeroimaan! 🙂

Vastaa

Nimi*
Sähköposti*
Sivusto
Viestisi*

Voit käyttää näitä HTML koodeja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>