TietoaPirita Saippua

Tervetuloa käsintehdyn saippuan maailmaan!

Miksi käsintehtyä saippuaa?
Käsintehty saippua on miltei aina parempi vaihtoehto teollisesti tuotetulle saippualle. Kaikki Pirita saippuat valmistetaan ilman lisäaineita, kuten esimerkiksi sulfaatteja tai kovettavia aineita. Käsintehdyt saippuat sopivat yleensä myös niille, jotka saavat allergisia oireita teollisista saippuoista. Pirita saippuoita löytyy sekä tuoksuttomina, että tuoksullisina versioina. Luethan kuitenkin tuoteselosteen ennen käyttöä, jos kärsit allergioista.

Miten saippua säilytetään?
Saippuaa voi käyttää normaalisti käsien, vartalon ja kasvojen pesuun. Saippua kannattaa säilyttää aina siten, että ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois ja saippua pääsee kuivumaan käyttöjen välillä. Näin pidennät saippuan käyttöikää, eikä se pääse myöskään pilaantumaan. Pirita saippuoissa ei käytetä säilöntäaineita, siksi oikeanlainen säilytys on tärkeää. Avaamattomat saippuat suosittelen säilyttämään myyntipakkauksissa kuumuudelta ja valolta suojattuna. Saippua säilyy vähintään vuoden, mutta vanhempaakin saippuaa voi käyttää.

Saippuani oli erinäköistä kuin myyntikuvassa, voiko sitä käyttää?
Koska saippua leikataan käsin isommasta erästä, on jokainen pala uniikki yksilönsä. Myös mahdolliset kuviot vaihtelevat erän mukaan. Joskus saippuan pintaan voi myös muodostua vaalea tai valkoinen pinta, se ei ole vaarallista ja lähtee pois parin ensimmäisen pesun aikana. Kun kastat saippuan veteen ensimmäisen kerran, voimistuvat värit jonkun verran ja saippua saa kuivuttuaan kauniin kiillon.

Miten saippuaa tehdään?
Saippuan pääraaka-aineita ovat rasvat, öljyt ja lipeä. Valmistusprosessin aikana lipeä saa rasvat saippuoitumaan, joten valmiissa saippuassa ei ole lainkaan lipeää, koska se on täysin neutralisoitunut. Saippuoitumisprosessissa syntyy myös glyseriiniä, joka on tunnettu kosteutta sitovista ominaisuuksistaan. Teollisuudessa arvokas glyseriini erotetaan usein saippuasta muun kosmetiikan käyttöön, mutta Pirita saippuoissa hoitava glyseriini jää saippuaan. Pirita saippuat tehdään ns. kylmämenetelmän avulla.

Onko käsintehty saippua turvallista?
Pirita saippuat on tarkastettu EU-kosmetiikkalain määrittelemän pätevyyden omaavan asiantuntijan toimesta. Jokainen saippua on myös kirjattu EU:n laajuiseen tietokantaan. Kosmetiikkaa koskevan lainsäädännön noudattamista Suomessa valvoo Tukes. Jos sinulla on kysyttävää tuotteista, vastaan mielelläni. Voit ottaa yhteyttä palautelomakkeen kautta tai sähköpostilla pirita.heino (a) gmail.com
Huom! Vaikka saippua on kaunista, se on haitallista nieltynä. Pidäthän huolen etteivät lapset tai lemmikkieläimet pääse maistamaan saippuaa!

Pirita Saippua
Pirita Saippuan kantava idea on suomalaisuus ja puhtaus. Saippuoiden nimet on otettu suomalaisesta nimihistoriasta, ja vilahtaa siellä muutama kuninkaallinen nimikin. Tämän lisäksi kaikki saippuat on tehty mahdollisimman pitkälle vain luonnonmukaisista ainesosista, mikä onkin toinen tärkeä seikka saippuoitteni valmistuksessa. Tuoksullisissa saippuoissa olen joutunut tekemään myönnytyksiä luonnollisuuden suhteen, käytössäni on eteeristen öljyjen lisäksi myös muutama synteettisesti valmistettu tuoksuöljy. Tämä siksi, että luonnollisten tuoksujen maailma on melko rajoitettu, ja tuoksuöljyt ovat usein myös eteerisiä öljyjä edullisempia. Jokainen Pirita saippuapala on oma yksilönsä ja huolella käsityönä tehty.

Parhaimmillaan käsintehty saippua puhdistaa ihon hellävaraisesti sekä näyttää, tuntuu ja tuoksuu miellyttävältä.