Helppo huulirasva kotona

Kategoriat:Muu kosmetiikka
Tagit:
Pirita Saippua

Nyt kun talvi tekee taas tuloaan, huomaan, että ihoni kuivuu ja tarvitsee rasvaisempia voiteita ja rasvoja. Myös huulet kaipaavat hoitoa, ja ajattelinkin kertoa teille miten kotona voi tehdä helposti itselle sopivan ja hoitavan huulirasvan.

Ohjeena olen käyttänyt täältä löytynyttä perusohjetta, jota olen muokannut itselle sopivaksi. Kattava tietopaketti huulirasvan valmistuksesta videoineen löytyy täältä.

Huulirasva on helppo valmistaa kotona, ohjeen rasvat ja öljyt sulatetaan vesihauteessa, jonka jälkeen seos kaadetaan hylsyyn tai purkkiin jäähtymään. Kantta tai korkkia ei kannata laittaa päälle ennen kuin seos on kokonaan jäähtynyt. Huulirasva säilyy huoneenlämmössä sen mukaan mitä rasvoja olet käyttänyt. Esim. manteliöljyn säilyvyys on noin 6 kuukautta, joten sitä sisältävät voiteet eivät säily hyvinä pidempään. Eri rasvojen ja öljyjen käyttöiät voi tarkistaa täältä.

Huom! Alle 4 gramman mittauksiin suosittelen tarkkuusvaakaa, joka mittaa vähintään 0,1 gramman tarkkuudella. Näin ohjeen määrät ja suhteet pysyvät mahdollisimman oikeina.

******************************
Helppo huulirasva

5 g manteliöljyä
5 g risiiniöljyä
2 g mehiläisvahaa
1 g sheavoita

(mica-jauhetta)
(tuoksuöljyä)

Sulata aineet vesihauteessa ja sekoita hyvin. Lisää mukaan halutessasi väriä ja makua. Muista tarkistaa, että kaikki aineet sopivat kosmetiikkakäyttöön.

Kaada sulanut massa huulirasvahylsyyn tai purkkiin. Jäähdytä ja aseta kansi päälle.

******************************

Ohjeesta tulee huulirasvaa kahteen pieneen purkkiin.

Tarkkuusvaaka punnitsee 0,01 gramman tarkkuudella.

Ainekset vesihauteessa

Mukaan punaista mica väriä.

Sula massa kaadettu purkkeihin jäähtymään.

(Artikkelikuva: Pixabay)

Vastaa

Nimi*
Sähköposti*
Sivusto
Viestisi*

Voit käyttää näitä HTML koodeja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>