In the pot swirl – mustavalkoinen saippua

Kategoriat:Saippua
Tagit:, , ,
Pirita Saippua

Tänään on tarkoitus tehdä lisää Valma saippuaa. Ajattelin samalla videoida miten ”in the pot swirl” -tekniikka toimii käytännössä. Tekniikka on helppo, mutta saippuasta tulee silti näyttävä. Ainoa ongelma on se, että jos massa jähmettyy liikaa niin värillinen osio ei liiku kovin paljon ja jää isoiksi ”paloiksi” saippuan sisälle. Kannattaa ehkä lisätä hieman vettä, jotta massa pysyy löysänä pidempään. (Huom! Korkea veden määrä edesauttaa geelivaihetta ja nostaa saippuan lämpötiloja, joten jos haluat välttää tätä, niin käytä vettä normaali määrä.)

Itse pidän mustavalkoisessa saippuassa siitä, että väreillä on kunnon kontrasti, joten värjään valkoisen osion vielä titaanidioksidilla. Pikimustan värin saa helposti lääkehiilellä. Värillisen osion osuus on minulla noin 1/5 koko saippuan määrästä. Kannattaa siis pitää vaaka lähellä.

In the pot swril -tekniikasta on olemassa paljon hyviä artikkeleita ja juttuja, laitan tuonne alle vielä muutaman linkin, joista voi lukea ja katsoa lisää.

Oma videoni löytyy tämän linkin takaa.

Kotikemistin pieni paja – In the pot swirl (suomeksi)

Soap Queen – In the pot swirl (englanniksi)

Soap Queen – In the pot swirl with 4 colors (englanniksi)

Soap Queen TV – In the pot swirl (englanniksi)

Yksi kommentti

  1. CaritaK.
    CaritaK.Vastaa
    8 huhtikuun, 2016 at 21:14

    Tämä oli mainio opetusvideo, kiitos! 🙂

Vastaa

Nimi*
Sähköposti*
Sivusto
Viestisi*

Voit käyttää näitä HTML koodeja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>