Koivusaippua ja sen tuotekehitys

Kategoriat:Saippua
Tagit:, ,
Pirita Saippua

Kehittelen talvea vasten kesäistä saippuaa. Valikoimissani on jo aika monta eri väriä, mutta vihreä saippua puuttuu. Siitä se idea sitten lähti, eli tarkoituksena on tehdä koivusaippua, ja löytää sille paras vihreä väri.

Saippuan pohja on yksi omista peruspohjistani, joten normaalisti poiketen en anna tähän saippuaan reseptiä. Mutta värejä ja muotoja testailen sitäkin enemmän. Väreistä testiin pääsevät mica, nestemäinen saippuaväri ja vihreä kromioksidi. Lisäksi kokeilen lisätä yhteen saippuaerään spiruliinaa, joka on levästä kuivattua jauhetta.

Suurimman osan väreistä voi lisätä massaan vasta lipeän jälkeen, poikkeuksena kromioksidi, se kannattaa lisätä kuumaan öljyyn, jotta se liukenee kunnolla, eikä väri vääristy saippuoitumisen aikana. Joten tein testiin kaksi eri erää, joista toinen on värjätty ainoastaan tuolla kromioksidilla.

Saippuoissa käytetyt värit ja jauheet:

The Soap Kitchenin Emerald Green mica jauhe
The Soap Kitchenin Buttercup Yellow mica jauhe
Gracefruitin nestemäinen vihreä saippuaväri
Gracefruitin nestemäinen keltainen saippuaväri
Saippuapajan kromioksidi
Saippuapajan spirulina jauhe

Olen tehnyt aikaisemmin paljon saippuaa valmiista massasta, ja niiltä ajoita on jäänyt kuviollisia muotteja, joita en ole käyttänyt pitkään aikaan. Otetaan nekin nyt käyttöön ja katsotaan miten hyvin saunasaippua taipuu erilaisiin yksityiskohtiin.

Tuoksuina testiin pääsee kaksi erilaista tuoksuöljyä, sekä yksi eteerinen öljy. Varsinaista koivun eteeristä öljyä en tähän hätään löytänyt, joten on tyydyttävä sitä muistuttaviin tuoksuihin.

Ja kun kerran tuotekehitetään, niin eikös heitetä vielä pariin saippuaan narut mukaan, niin tulee testattua sekin. 🙂

Tässä vielä kuvat lopputuloksesta, mikä on teidän mielestä paras? 🙂

IMG_1191

Spirulinalla värjätty saippua narussa. Vähiten vihreä, eniten ruskea. 😉

Micalla värjätty perussaippua. 2 osaa vihreää, 1 osa keltaista.

Vihreällä kromioksidilla värjätty tuoksuton saippua. Muottina yksittäinen silikonimuotti.

Nestemäisellä saippuavärillä värjätty (4 osaa vihreää, 1 osa keltaista).

(Kuvituskuvat Pixabay)

Vastaa

Nimi*
Sähköposti*
Sivusto
Viestisi*

Voit käyttää näitä HTML koodeja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>