Saippuan pinnan koristelu mica värillä

Kategoriat:Saippua
Tagit:, ,
Pirita Saippua

Kiiltoa ja kimalletta on mielestäni vaikea saada saippuaan. Kylmäprosessisaippuat ovat aina ilman muita värejä mattavaaleita, joten kimallusta on vaikea saada näkyviin itse massasta. (Valmis kirkas saippuamassa toimii tässä loistavasti, pieni ripaus mica-väriä joukkoon ja johan kimaltaa). Vaikka kimallusta onkin vaikea saada saippuan sisälle, on sitä helppo saada saippuan pinnalle. Voit ripotella juuri kaadetun massan päälle glitteriä tai mica-väriä, jolloin saat pinnalle mukavan kiillon. Jos haluat tehdä samalla kuvioita, niin öljy ja mica-värin yhdistelmä on hyvä vaihtoehto.

Idea on hyvin yksinkertainen. Tee oman mielesi mukainen massa ja valmista se normaalisti. Kaada se joko yksittäisiin muotteihin ja yhden isoon. Tasoita pinta. Yhdistä pieni määrä öljyä (esim. manteliöljy) ja mica-väriä, ja ripottele seosta saippaun pinnalle pisaroina tai viivoina. Voit vielä halutessasi tehdä pintaan kuvioita hammastikulla. Saippuan kuivuessa öljy imeytyy saippuaan, ja pintaan jää vain kauniit kimaltavat koristelut. Omat joulusaippuani ovat kaikki tehty tällä menetelmällä, ja varsinkin kultaisista saippuoista tuli todella kauniita.

Kannattaa muuten muistaa, että jos öljyä jää yhteen paikkaan iso pisara, tulee saippuan pintaan siihen kohtaan kuivutessaan kolo, koska mukana oleva öljy imeytyy siitä kohtaa pois.

Saippuan pinta märkänä.

Saippuan pinta kuivana.

Jouluna oli myös aikaa tehdä videoita, joten alla lyhyt video miten tein nuo koristelut kultaisiin saippuoihin. Lisää ohjeita tekniikasta löydät Internetistä hakusanalla ”mica oil swirl”.

Linkki videoon tässä (koska taaskaan videon upotus ei toimi).

(Artikkelikuva: Pixabay)

Vastaa

Nimi*
Sähköposti*
Sivusto
Viestisi*

Voit käyttää näitä HTML koodeja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>