Suola- tai sokerikuorinta vartalolle

Kategoriat:Muu kosmetiikka
Tagit:, ,
Pirita Saippua

Minulla on paljon ylimääräisiä saippuapaloja, joita en voi laittaa syystä tai toisesta myyntiin. Osalle ei ole tehty turvallisuusarviointia (testisaippuat), ja osa on ulkonäöltään myytäväksi kelpaamattomia. Olenkin miettinyt mitä tekisin näille. Löysin Saara Kuhan Pienen Tuoksukaupan sivuilta juuri tähän sopiva ohjeen. Saippuasta voi tehdä suola- tai sokerikuorinnan vartalolle. Alla suora kopio ohjeesta, alkuperäinen ohje on täällä.

Tein itse sokerikuorinnan, sillä atooppinen ihoni ei tunnu oikein kestävän suolan rakeisuutta. Harmi, ettei ollut mitän kauniipaa purkkia mihin valmiin tuotteen olisi laittanut. Tällä kertaa lasinen lastenruokapurkki sai kelvata.

**********************************

Suola- tai sokerikuorinta vartalolle

30 g hienoksi raastettua (tuoksutonta) käsintehtyä saippuaa
50 g oliiviöljyä
100 g hienoa suolaa tai sokeria
1/2 – 1 ml tuoksuöljyä

Kuumenna sekoittaen kattilassa oliiviöljy ja saippuaraaste. Keittele hiljaisella tulella (ykkösellä) koko ajan sekoittaen kunnes saippua on sulanut täysin. Sekoita mukaan suola tai sokeri. Hieno merisuola on parasta, mutta tavallinen keittosuolakin käy.

Anna suolan lisäämisen jälkeen jäähtyä vielä hieman. Kun seos on noin kädenlämpöistä tai hieman lämpimämpää, lisää tuoksuöljy. Anna vielä jäähtyä ja sekoita hyvin.

Hiero kuorintavoidetta suihkussa vartalon iholle ja huuhtele pois. Jättää ihon pehmeäksi eikä kosteusvoidetta tarvita. Pieni kihelmöivä tunne johtuu suolakiteiden hierovasta vaikutuksesta. Oliiviöljyn tilalla voi käyttää mitä tahansa juoksevaa kasviöljyä.

**********************************

Raastettu saippua ja oliiviöljy

Saippua ja öljy kiehuvat hiljalleen

Valmis kuorinta ilman tuoksua

Purkissa 🙂

(Artikkelikuva Pixabay)

Vastaa

Nimi*
Sähköposti*
Sivusto
Viestisi*

Voit käyttää näitä HTML koodeja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>