Masterbatching lye – miten valmistaa ja säilyttää valmis lipeäseos

Tällä kertaa kirjoitan hieman siitä, miten voit nopeuttaa saippuan valmistusta sekoittamalla lipeän etukäteen valmiiksi. Tämän voi toki tehdä aina yhden reseptin verran etukäteen, vaikka edellisenä päivänä, jolloin seos jäähtyy sopivasti siksi kunnes on aika valmistaa saippua. Mutta jos haluat tehdä vaikka useamman erän saippuaa, tai muuttaa reseptiä, niin valmiiksi sekoitetun lipeän laskeminen ja siihen lisääminen…

Kaura-hunajamaito saippua

Kuten aikaisemmin olen maininnut, saippuaan voi lisätä mukaan melkein mitä vain aineita, jotka joko vaikuttavat saippuan koostumukseen tai tuntuun iholla. Yksi hyvin yleinen saippua on kaura-hunajamaito saippua. Mitään yhtä ja ainoaa ohjetta ei tähän ole, maidon voi vaikka korvata kermalla ja kaurakin voi olla hienoa jauhoa tai karkeampaa hiutaletta. Myös hunajan määrää voi vaihdella. Vaikeaksi…

Saippuan pinnan koristelu mica värillä

Kiiltoa ja kimalletta on mielestäni vaikea saada saippuaan. Kylmäprosessisaippuat ovat aina ilman muita värejä mattavaaleita, joten kimallusta on vaikea saada näkyviin itse massasta. (Valmis kirkas saippuamassa toimii tässä loistavasti, pieni ripaus mica-väriä joukkoon ja johan kimaltaa). Vaikka kimallusta onkin vaikea saada saippuan sisälle, on sitä helppo saada saippuan pinnalle. Voit ripotella juuri kaadetun massan päälle glitteriä tai…

Miten lähteä saippuayrittäjäksi

Kun itse aloin miettiä tosissaan, että lähteäkö saippuayrittäjäksi, en oikein löytänyt alan tietoa mistään. Toki olin ollut mukana saippuantekijöiden Facebook-ryhmässä ja yleistä yrityksen perustamiseen liittyvää tietoa on netti pullollaan. Mutta saippua ei ole ihan mitä tahansa valmistettavaa tuotetta, se luokitellaan Suomessa kosmetiikaksi, ja sitä koskee Suomessa kansallinen kosmetiikkalainsäädäntö, sekä EU:n tasoiset lait ja säädökset. Aiheesta…

Oliiviöljysaippua II (hot process)

Olen tehnyt aikaisemmin  oliiviöljysaippuaa (engl. castile soap) kylmämenetelmän avulla, mutta sen huono puoli on siinä, että saippuan kypsymistä joutuu odottelemaan puolesta vuodesta jopa vuoteen. Siitä se ajatus sitten lähti, jospa testaisin kuumamenetelmää  hyvin yksinkertaisella oliiviöljyreseptillä. Hieman välineurheilua tämän toki taas on, hankintaan lähti tätä testiä varten haudutuspata, mutta löysin sellaisen hyvin edullisesti Clas Ohlsonilta, joten…